Ovo su 5 stvari zbog kojih se najčešće kajemo:

Možda je kliše kada kažu da ljudima koji umiru ceo život prolazi pred očima. Ali kada stvarno dođe kraj, prirodno je da se priupitamo šta bi bilo kad bi bilo, pa i da zažalimo zbog nečega što smo uradili ili pak nismo, a mogli smo.

druga-strana

 

Bruni Vare je medicinska sesta iz Australije koja je dosta vremena provodila pored pacijenata kojima se bližio kraj. Kao očevidac ljudskih duša u tim trenutcima napisala je knjigu „Top pet stvari zbog kojih se kajemo na samrti".

Ona tvrdi da njeni pacijenti i pored toga što su na samrti imaju jasnu sliku o stvarima za kojima žale i da se gotovo kod svih vrti istih pet stvari. Evo top pet kajanja:

1. „Voleo bih da sam imao/la hrabrosti da živim život onako kao sam ja hteo/la, a ne onako kako su drugi očekivali do mene."

Pojava da težite ka tome da zadovoljite druge je veoma česta, ali ona vam može predstavljati ozbiljnu prepreku u ustvarenju sopstvenih snova i ispunjenju sopstvenih želja.

2. „Voleo bih da nisam toliko puno radio"

Naporan rad i zarađivanje novca je neminovan, ali kad vaš posao postane fokus u vašem životu on vam ukrade vaše postojanje.

3. „Voleo bih da sam imao više hrabrosti da pokazujem svoj osećanja"

Predugo čekanje na priliku da nekom pokažete svoja osećanja uglavnom znači da je nikad nećete ni dočekati.

4. „Voleo bih da sam ostao u kontaktu sa svojim prijateljima"

Prijateljstvo je jedna od najdragocenijih stvari u našim životima. Ne dopustite da izgubite kontakt sa vašim prijateljima.

5. „Voleo bih da sam dozvolio sebi da budem srećniji"

Večina ljudi tek na kraju shvate da zadovoljstvo u životu mogu da nađu u skoro svim životnim situacijama.

Ako vam se čini da možete da zažalite zbog bilo koje od ovih pet stavki vreme je da promenite nešto u svom životu. Dakle, budite srećniji, ispunjeniji i ne oklevajte da pokažete svoja osećanja vama dragim osobama!