Brojni antički spisi govorili o „hibridnim bićima" još pre više stotina godina, a najnovija otkrića u vezi sa izduženim lobanjama koje su pronađene u Peruu tvrde da one nisu ljudske.

lobanja-michaelsheiser-com

Poslednjih godina, na stotine bizarnih lobanja je otkriveno širom planete. Eksperimenti koje su naučnici sproveli na nekima od njih dokazali su da lobanje nisu ljudskog porekla!

Mnogi ne mogu da prihvate ovo što vide, jer im je to previše. Ali, činjenica je da su brojni antički spisi govorili o ovim „hibridnim bićima" još pre više stotina godina.

Prema nekim starim indijanskim spisima, ova bića živela su u Severnoj Americi i pre samih Indijanaca.

U Peruu su istraživači otkrili veoma izdužene prastare lobanje, koje na sebi još uvek imaju crvenu kosu. Ove lobanje su mnogo izduženije nego što bi to kod ljudi ikada moglo da bude.

Deformacija lobanje može da promeni njen oblik, ali to ne može da poveća njenu veličinu, smatraju naučnici.

Jedan od glavnih istraživača, Brajan Forster je objasnio da je došao do zaključka da su ova bića ili pripadnici neke do sada neotkrivene vrste ili da su nastali mešanjem ljudske i vanzemaljske DNK.

Moguće objašnjenje?

Običaj deformacije i trepenacije lobanja star je oko 9.000 godina i predstavlja južnoamerički pandan japanskom vezivanju nogu. Pretpostavlja se da su pripadnici tadašnjeg peruanskog plemstva prolazili proceduru vezivanja, pritiska i grube hirurgije na lobanjama od ranog detinjstva. Takođe se pretpostavlja da je smrtnost nakon inicijalne procedure uklanjanja dela lobanje bila oko 90 posto. Oni koji bi preživeli, uspevali bi u izvesnoj meri da dostignu tadašnji ideal lepote visokog čela i „vanzemaljske" glave. Replike ovakvih lobanja prodaju se za 200-300 dolara, što objašnjava skorašnji skok u popularnosti ovog primitivnog fenomena.

Izvor: Vesti.net, Pravda