Aventador Roadster iz Saudijske Arabije vredi oko 4 mil. funti, tvrdi Daily Mail, a snimili su ga na pariškim ulicama. Zlatna makina ima 690 konja i ide 350 na sat

 

zlatni lamborgini

 

Lamborghini Aventador u roadster izvedbi je sam po sebi prilično ekskluzivan automobil pa je sasvim logično da zlatna verzija istog automobila neće proći neprimećeno.

Ovaj se primerak već neko vreme vozi pariskim ulicama, a registracijske tablice Saudijske Arabije sa znakovitim brojem "666" ukazuju na verovatno naftašku pozadinu ovog bogatstva.

Sviđa li se ovo nekome ili ne, zlatni Aventador zasigurno spada među najskuplje automobile na svetu. Daily Mail piše da je vrednost automobila oko 4 milijuna funti.

Prošle godine u Dubaiju je izložena maketa zlatnog Aventadora kojim se htelo obilježiti 50 godina kompanije. Taj je mali Lambo imao cenu od 7,5 milijuna dolara, a u zavrsnici je bio izrađen od 25 kilograma čistog zlata.
Juri 350 na sat

Inače, Lamborghini je Roadstera predstavio još 2012. godine i dolazi sa 6,5-litarskim V12 motorom i 690 konjskih snaga. Uz 690 Nm obrtnog momenta, zlatna makina može ubrzati do 100 km/h za samo tri sekunde, a maksimalna brzina je 349 km/h.