Vozač furgona je, po rečima jednog policajca, prešao ceo put, u trajanju od pola sata, nesvestan da su zadnja vrata vozila širom otvorena i da iz njega ispadaju sanduci s novcem
HONG KONG - Na ulicama Hong Konga je danas nastao pravi metež kada su pešaci i automobilisti krenuli da skupljaju novčanice koje su ispale iz jednog furgona.

Vrata blindiranog vozila, koje je prevozilo novac, iznenada su se otvorila i iz furgona su ispali sanduci sa oko 15 miliona honkonških dolara.

Novčanice su se rasule po ulici u samom centru grada gde je u jednom trenutku gužva bila tako velika da je saobraćaj nakratko prekinut.

Televizijski snimci prikazuju pešake kako trče i frenetično grabe novčanice po asfaltu.

Ubrzo su stigli i policajci, od kojih su neki bili naoružani, sa kacigama i pancirima, kako bi osigurali ceo prostor.

Više od 15,23 miliona honkonških dolara (1,96 miliona američkih dolara) našlo se na pločniku, saopštila je policija, prenosi AFP.

"Sve osobe koje su našle novčanice moraće da ih vrate policiji u najkraćem mogućem roku. U suprotnom će biti optužene za krađu", upozorila je policija.

Vozač furgona je, po rečima jednog policajca, prešao ceo put, u trajanju od pola sata, nesvestan da su zadnja vrata vozila širom otvorena i da iz njega ispadaju sanduci s novcem.

Tek kada je stigao na odredište uvideo je šta se dogodilo, izjavio je policajac lokalnim medijima, precizirajući da je pokrenuta istraga na osnovu serijskih brojeva novčanica.

Stručnjaci kojima su se novinari obratili izjavili su da bi zadržavanje novčanica predstavljalo krivično delo krađe koje je zaprećeno kaznom do 10 godina zatvora.