zemun grad kampanja

 

Zemunci uspešno koračaju ka fudbalskoj eliti.

 

Fudbalski klub Zemun je sa ozbiljnim ambicijama ušao u ovu sezonu, sa željom da iz Prve lige Srbije izbori plasman u Superligu. Klub sa tradicijom, organizovanim navijačima, kvalitetnom infrastrukturom svakako zaslužuje da igra u eliti srpskog fudbala. Gradska opština Zemun je odlučila da stane uz klub i pomogne mu da se posle nekoliko godina stabilizuje i izbori plasman u najviši rang tamičenja

dragan vukoicic 0

Predsednik fudbalskog kluba Dragan Vukoičić u razgovoru za Srbiju Danas.com izneo je mnogobrojne planove.

- U saradnji sa opštinom odlučili smo da pokrenemo kampanju kako bismo pomogli klubu da se vrati u elitu. Planiramo da pokrenemo mnogo akcija kao što su osnivanje ženskog fudbalskog kluba, pokretanje turnira osnovnih škola sa područja Zemuna, koji će biti tradicionalan...Takođe, imaćemo akciju „otvorenih vrata“ kada će za školarce biti slobodan ulaz za istočnu tribinu. Sve naše članove, koji pored uspeha u fudbalu, imaju i uspeh u školi smo odlučili da nagradimo. Počećemo ozbiljno da se bavimo i humanitarnim radom. U osmišljavanju promotivnih aktivnosti će nam pomagati ljudi iz kluba američkog fudbala - rekao je Vukoičić.

dusan djokic 0

Svoje ciljeve za ovu sezonu je izneo i kapiten Dušan Đokić, fudbaler sa bogatim iskustvom, koji je već jednom nosio dres Zemuna, ali i Crvene zvezde, Rada, Voždovca, Briža, Omonije...

- Cilj navijača, uprave i nas igrača je isti,a to je ulazak u Superligu. Želja nam je da na kraju sezone slavimo ulazak u viši rang zajedno sa navijačima, koji već nekoliko godina priželjkuju povratak u elitu.

Ko će vam biti glavni konkuretni ka tom cilju?

- Bačka i Napredak iz Kruševca, koji se trenutno nalaze na vrhu tabele, ali dugo je prvenstvo, tako da je sve moguće - zaključio je iskusni napadač, a svoja očekivanja izneo je i novi šef stručnog štaba Nebojša Milošević.

nebojsa milosevic 0

- Klub ima ambicije da se vrati u Superligu, što se slaže sa mojim ličnim ambicijama, tako da smo se brzo dogovorili o saradnji. Zemun posle devet odigranih kola ne zaostaje mnogo za drugoplasiranim Napretkom, tako da imamo realne šanse da ostvarimo zacrtane ciljeve. Do kraja jesenjeg dela prvenstva je ostalo još sedam kola i te utakmice treba da iskoristimo kako bismo osvojili što više bodova. Nakon toga ćemo podvući crtu.

U timu imate dosta poznatih igrača poput Nenada Kovačevića Piksija, Dušana Đokića i Milanka Raškovića, ali i dosta mladih igrača. Da li očekujete da ćete imati pomoć od iskusnijih u radu sa mladim igračima?

- Ti igrači poseduju veliki individualni kvalitet i iskreno verujem da će kada bude bilo potrebno preuzeti određu odgovornost na terenu i pomoći mlađim saigračima - zaključio je Milošević.