Snimak neobičnog prirodnog fenomena, snimljenog na Noć veštica u Kanadi, uzdrmao je društvene mreže i naveo mnoge da se zapitaju - šta nam se to sprema?

suma ozivela zemunac

Od kada je Brajan Nutal mobilnom telefonom zabeležio neobično pomeranje zemlje u Epl Riveru u Novoj Škotskoj i svoje otkriće obelodanio na Fejsbuku, na društvenim mrežama je samo rastao broj ljudi koji su ostali fascinirani ovom pojavom.

Naravno, odmah su se javili i teoretičari zavera koji su ponudili mnogobrojna rešenja od kojih je najezivije bilo da mrtvaci pokušavaju da ustanu iz groba. S obzirom da snimak datira od 31. oktobra (Noć veštica) kod mnogih je ovaj video izazvao strah od zombi apokalispe.

Međutim, nije prošlo mnogo kako su prirodnjaci otklonili sve sumnje i objasnili da u pomenutom fenomenu nema ničeg neobičnog, već da je reč o sasvim normalnoj prirodnoj pojavi ulegnuća velikog drveća koja se često dešava.

Ipak, dobar deo internet zajednice nije bio zadovoljan naučnim pristupom i logičnim objašnjenjem, pa su nastavili da šire teorije zavere među kojima je najpopularnija ta da će se na tom mestu otvoriti crna rupa i da će nas sve progutati.