Samo pukom srećom Beograđanin (50) lakše je povređen juče na Zemunskom keju kada je na njega, oko 9 sati ujutro, pao stub javnog osvetljenja. U Elektrodistribuciji Beograd kažu da je do incidenta došlo jer kućni ljubimci vrše nuždu na banderama, pa mokraća ulazi u metalne stubove koji se zbog toga s vremenom rasklimaju, pišu „24 Sata".

 

kuce-pisa-bandera-zemun

 

U blizini restorana „Venecija" umesto tri bandere koje su uklonjene jer nisu bezbedne za prolaznike, a od kojih je jedna juče pala, sada su postavljene plastične cevi koje štite da neko od prolaznika ne dođe u dodir sa žicama unutar bandere. Ono što je ostalo od stubova oblepljeno je crvenom trakom koja upozorava na opasnost.

U JKP „Javno osvetljenje" kažu za „24 sata" da su odmah po pozivu izašli na lice mesta i obezbedili lokaciju. Ono što zabrinjava jeste činjenica da su radnici ovog preduzeća još pre četiri meseca upozorili na to da stub nije dovoljno bezbedan.

„Mi smo konstatovali da postoji problem i u februaru obavestili Elektrodistribuciju o neophodnosti zamene stubova. Činjenica je da ima puno zastarele opreme i da ne može sve odmah da se isprati", kažu u „Javnom osvetljenju".

Odgovor zašto je bandera pala list je potražio i u EDB.

„Na Zemunskom keju smo uklonili tri metalna nova stuba koja su bila rasklimana i koja pod hitno treba da se menjaju. Ipak, koliko god puta da ih promenimo, neće biti dovoljno, jer vlasnici dozvoljavaju svojim kućnim ljubimcima da vrše nuždu uz bandere koje ta tečnost uništava. Trenutno u gradu na različitim šetalištima i u parkovima gde sugrađani šetaju pse, ima oko 50 bandera koje smo registrovali da iz tog razloga moraju da se zamene", kažu u EDB.

U ovom preduzeću ističu da se radi o velikom problemu i da su konsultovali komunalnu policiju koja nema nadležnost da zbog ovog razloga kažnjava vlasnike kućnih ljubimaca, navode „24 Sata".