Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zemunu rasvetlili su kradju kablova i uhapsili pet osoba osumnjičenih da su preduzeću "Telekom Srbija" naneli štetu od oko pet miliona dinara, a sedam hiljada korisnika ostavili bez telekomunikacionih usluga.

ukradeni kablovi zemunac

Uhapšeni su F. R. (1995), A.R. (1966), M. D. (1992) iz Beograda i D. R. (1992) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, kao i S.M. (1978), osumnjičen za prikrivanje, saopštilo je Ministastvo unutrašnjih poslova.

Prva četvorica osumnjičenih se terete da su u noći između 12. i 13. marta ove godine, u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu obili šahtu, vlasništvo preduzeća "Telekom Srbija", ušli unutra i bonsekom presekli devet kablova za telefonski saobraćaj, na jedan i drugi kraj šahta.

Potom su ove kablove, svaki dužine oko 2,8 metara, natovarili u teretno vozilo, vlasništvo osumnjičenog D.R, prevezli ih u drugu ulicu i za 57.000 dinara prodali S.M, vlasniku jednog otpada sekundarnih sirovina, kod koga su kablovi i pronađeni.